Kirándulás Dinnyésen

 

Kirándulási lehetőségek Dinnyésen:

  • Madárdal Tanösvény:A tanösvény 15 km hosszú, mely három részből áll.
    Tóparti túra: a dinnyési Hagyományőrző Központtól az agárdi Gárdonyi Géza Emlékházig vezet. A tó nádfoltokkal borított nagy tisztásain és a nádszegélyekben még ma is sok hal él. Leghíresebbek az őshonos ragadozó halak. Harcsa, süllő, csuka és balin tizedeli a kisebb halrajokat.Szikes túra: a Dinnyési-fertőtől az elzamajori Pelikán-ház Erdei Iskoláig vezet. Az útvonalon kerékpárral vagy lovaskocsival is végigmehetünk. A vízparton többek között kékbegy, piroslábú cankó és bíbic költ. Az útvonalon kerékpárral vagy lovaskocsival is végigmehetünk.Müller István túra: 3 km-es körutat jár be a Dinnyési-fertő melletti, hajdan mocsaras területen. Az első két túra ismereteit a kihelyezett információs táblákon olvashatjuk el. A terepi körútról nyári ludak, nagykócsagok életébe tekinthetünk be. A túra elnevezése a Dinnyési-fertőn közel ötven évig dolgozó természetvédelmi őrnek állít emléket.Egyedi kialakításának köszönhetően az útvonal több irányból is végigjárható, illetve több helyen meg is szakítható a bejárása.Minden egyes kiindulópontnál nagyméretű általános tájékoztató táblát helyeztünk el, rajta a teljes terület térképével. 38 db közepes méretű tábla szolgálja a tájékozódást, illetve az adott helyszínen lévő természeti képződmények, élőlények és kulturális látnivalók részletes megismerését.Látogatható: egész évben szabadon látogatható
    Bejelentkezés: Fenyvesi László 06 30 663 46 30 E-mail: dinnyes@dinpig.hu

  • Sarvaicz körösztje és kerékpáros kilátó:A Sarvaicz Lajos tóbírónak emléket állító kereszt mellett található egy csodálatos nádtetejű kilátó, mely szinte egybeolvad a tájjal. Innen könnyedén betekintést nyerhetünk a Dinnyési-fertő és a Velencei-tavi Madárrezervátum madárvilágának életébe.

Megközelítése: A Várparkból kb. 20 perces sétával érhető el. A dinnyési vasútállomáson és a híd alatt áthaladva a bicikliúton balról már elénk tárul a kilátó látványa.

  • Évszázados Gépudvar:

Az Évszázados Gépudvar állandó és időszaki mezőgazdasági magángyűjtemény, mely a lovas korszaktól napjainkig hivatott bemutatni a mezőgazdaság változását. Ingyenesen látogatható. A játszótér mellett helyezkedik el!

  • Játszótér

Az Évszázados Gépudvar közvetlen közelében található korszerű játszótér. A Várparktól kb. 15 perces sétával közelíthető meg.

  • Dinnyési Parasztudvar: Lehet, hogy egy kép erről: liba és fű

A Várpark és Skanzen tőszomszédságában fekvő Parasztudvar őshonos magyar állatfajtákat mutat be. Bejelentkezés: +36 70 941 1253

  1. Étkezési lehetőségek:

Ebéd rendelése a Várparkba: Ingókő Étterem – Uzsák András +36 20 295 97 55

Várpark Cukrászda közvetlenül a Várparkkal szemben +36 20 426 70 11

Kanyar Büfé: +36 20 592 00 00